måndag 10 februari 2014

Chokladglass med mörk choklad
Glass i stora lass! Som vanligt med mig vill jag ha så mycket choklad som möjligt. Den här glassen blir så otroligt god med mycket smak av choklad.Chokladglass med mycket chokladsmak

 2 dl mjölk
200 g god, mörk choklad
5 äggulor
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 krm salt
3 dl vispgrädde


Sjud mjölk under omrörning i en liten kastrull på spisen och tag av från värmen precis innan det börjar koka. Blanda ner chokladen i bitar och låt den smälta. Blanda väl. Vispa äggulor, vaniljsocker, salt och socker lätt så att det är väl blandat och har tjocknat något. Häll sedan ner chokladblandningen försiktigt i äggen under lätt vispning. Häll tillbaka smeten i kastrullen och värm den till precis innan den kokar, men var noga med att den inte börjar koka. Den ska komma upp i en temperatur av 85 grader för att äggsmaken inte ska bli så framträdande och en sjuden glassmet blir tjockare och därmed stabilare. Tag av från värmen och häll ner vispgrädden, rör ordentligt och ställ sedan in smeten i kylskåpet och låt den mogna där i minst 8 timmar. Det gör att fettkristallerna omstruktureras och lättare klibbar ihop så att glassen blir stabilare och mer krämig. Här kan du läsa mer om glasstillverkning.
När glassen har vilat i kylen är det dags att frysa den i glassmaskin. Följ instruktionerna för din glassmaskin. Häll upp i en frysburk och förvara glassen i frysen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar