lördag 25 maj 2013

Havrekakor med russin

Nostalgikakor på riktigt. Kusinbak i mormors kök, rullande små degkulor som sedan skulle gafflas. Det runda träbordet hemma i Haväng. Fnitter. Mer fnitter. Att det ens blev några kakor bakade, men skoj hade vi. I morgon firas det Mors dag, men eftersom det är jobbhelg för mig så blev det istället några havrekakor bakade till mamma och en extra tanke går till mormor. Själv undrar jag om jag kommer bli firad.


Mormors havrekakor

140 gram smör
1,5 dl strösocker
1 dl russin
3 dl havregryn
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Rör smör och socker vitt. Blanda bikarbonat och mjöl innan det, tillsammans med resen av ingredienserna, tillsätts till smörblandningen. Knåda ihop degen väl. Rulla ut degen i små kulor som lägges på en bakpappersklädd bakplåt. Gaffla sedan kulorna och baka kakorna i 175 grader i ca 8-10 minuter.

4 kommentarer:

 1. Dela med dig av din bästa matupplevelse och ta chansen att vinna den grymma guiden Explore Food som innehåller matupplevelser till ett värde av 20 000 kr! :D
  http://adaras.se/2013/may/tavling-vinn-upplevelseboken-explore-food.html#comment

  SvaraRadera
 2. Dela med dig av din bästa matupplevelse och ta chansen att vinna den grymma guiden Explore Food som innehåller matupplevelser till ett värde av 20 000 kr! :)
  http://adaras.se/2013/may/tavling-vinn-upplevelseboken-explore-food.html#comment

  SvaraRadera
 3. Dom här bakade jag ofta när jag gick på mellanstadiet. Ska baka dom i dag,men nu är jag "lite äldre". Har letat efter receptet.Tack!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Då har du kanske liknande minnen som jag har:)

   Radera