tisdag 20 augusti 2013

Spagetti med tomatsås och pumpakärnor










Idag har jag haft ett sug i magen hela dagen efter mat. Trots att jag har ätit ordentligt så har jag inte blivit mätt. Det brukar vara ett bra tecken på viktminskning. Efter en dag i stort sett utan mat fick det bli ordentligt med kolhydrater. Fullkornspasta och tomatsås på ugnsbakade körsbärstomater.

Börja med att ugnsbaka körsbärstomaterna, ca 600-700 g.
Dela dem i halvor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över balsamvinäger, salt, peppar, olivolja och lite socker. Baka dem i ugnen på 150 grader i ca 1 h. Vill man kan man lägga med vitlöksklyftor, 6-7 st, när det återstår ca 40 minuter.

Skala och hacka en gul lök. Fräs den mjuk i lite olja i en gryta. Lägg i tomaterna och vitlöken och låt puttra en stund. Smaka av med balsamvinäger, salt, peppar och lite mer socker. Koka pastan och servera med lite pumpakärnor på toppen.

Enkelt och gott!


Follow on Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar