onsdag 10 december 2014

Saftiga lussekatter med kesella






Idag har det bakats lussekatter med den äldste sonen. Av det här receptet blir det jättegoda lussekatter, saftiga och söta:) Tyvärr la batterierna i kameran av lagom till bullarna var klara så några bilder på slutresultatet har jag inte.


Saftiga lussekatter med kesella

50 g jäst för söta degar
150 g smör
5 dl standardmjölk, 3%
1 g saffran (2 pkt)
250 g kesella, 10%
1,5 dl socker
1 klick ljus sirap
0,5 krm salt
vetemjöl

Smält smöret i en kastrull, tag av från värmen och tillsätt mjölken och saffranet. Låt mjölkblandningen bli fingervarm. Lös upp jästen i en del av vätskan. Tillsätt kesella, socker, sirap och salt. Kör blandningen i maskin och tillsätt mjölet, lite i taget, tills degen släpper från kanterna men ändå är ganska lös. Låt jäsa i 30 minuter.
Baka ut lussekatterna och låt dem jäsa i ytterligare 30 minuter. Pensla dem med ägg, utblandat med lite vatten och en klick sirap. Tryck i lite russin och grädda dem sedan i 5-8 minuter i 225 grader.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar