tisdag 14 maj 2013

Honungskaka


Lugnet har äntligen lagt sig. Full fart hela dagen och en skrikig läggning. Ett snabbak innan det är dags att sätta sig ner och lägga dagens alla bekymmer på is. Att baka får mig verkligen att varva ner och släppa allt för stunden, synd bara att det inte gynnar Beach -13...
Den här kakan är trevlig att servera till sommarfikat i trädgården med en klick lättvispad grädde och några skivade jordgubbar. Eftersom jag har en förkärlek till att baka på kvällen så måste jag dumt nog kompromissa med bilderna. Hur som helt, här är resultatet.


Honungskaka
2 ägg
1 dl socker
1 dl flytande honung
50 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en springform. Smält smöret i en liten kastrull på spisen. Stäng av plattan när smöret är smält och häll i mjölken. Vispa ägg och socker poröst, blanda i honungen mot slutet av vispningen. Tillsätt smörblandningen och blanda ordentligt. Sikta sedan ner bakpulvret blandat med mjölet och rör försiktigt tills allt är bra blandat. Häll smeten i formen och strö gärna över lite pärlsocker på toppen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Om kakan verkar få för mycket färg kan du lägga en bit folie över. Låt kakan svalna en stund innan du lägger upp den på ett fat.

3 kommentarer: