lördag 8 juni 2013

Sommartårta


Sommarfest i parken. Anskrämlig svensk, lättsjungen musik. Skrikiga ungdomar. 
Till ljudet av glädje och längtan har jag njutit av sommaren med ett glas rött och grillning tillsammans med familj och grannar. När solen och värmen väl är framme gäller det att ta till vara på de långa dagarna och att bunkra upp av det som ger en hopp om framtiden.
Dagen har bjudit på årets första dopp i havet. Enormt skönt. Redan klockan nio på förmiddagen var det badväder men inte många var redo för strand och bad. Den första timmen hade vi stranden för oss själva innan en och annan strandbesökare droppade in. 

Till efterrätt gjorde jag snabbt en härlig sommartårta med jordgubbar och maräng, fylld med strawberry curd och grädde. Den blev så underbart god. Självklart går det att byta ut fyllningen mot exempelvis lemon eller orange curd. För den late går det utmärkt att köpa hem ett paket färdiga marängbottnar men den baksugne gör självfallet egna. Lägg en botten på ett tårtfat, bred på ett lager curd. Vispa grädden och bred ut ett lager ovanpå curden. Lägg på den andra bottnen och bred på ett lager grädde till. Toppa tårtan med ett berg av skivade, svenska jordgubbar. Klart! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar