torsdag 15 januari 2015

Dukansk lasagne





Till lunch idag blev det dukansk lasagne, alltså lasagne med keso och zucchini istället för ostsås och pastaplattor. Jag hade inte tid att låta zucchinin rinna av innan jag la ihop lasagnen så resultatet blev ganska vattnigt. För att få ut vattnet ur zucchinin kan du hyvla den i längder med en osthyvel och sedan lägga den i ett durkslag och salta lite lätt. Låt det stå så en stund innan du tar upp skivorna och torkar av saltet från dem, ifall du nu vill vara utan salt. Du kan också låta keson rinna av i ett kaffefilter eller liknande en stund innan du använder den, och varför inte göra detsamma med köttfärssåsen?


Dukansk lasagne, 2 port

En halv sats köttfärssås
Knappt en stor förpackning minikeso (ca 400-450 g)
1 zucchini
50 g Philadelphia, 3%

Lägg först ett lager köttfärssås i en form lagom för två personer. Lägg sedan ut ett lager zucchini innan du brer på ett lager keso. Upprepa en gång. Lägg sedan ett sista lager zucchini och på översta lagret blandar du keso med Philadelphia och brer över. Tillaga den i ugn, 200°C, i ca 20-30 min.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar