lördag 6 juli 2013

Små söta maränger

När det blir äggvitor över så kan det alltid bakas maränger av dem i brist på bättre idéer. Att kasta är dessutom dumt. Marängsviss är alltid ett säkert kort och på hembakade maränger blir den ännu bättre. De här spritsade jag ut på en bakplåt, klädd med ett smort bakplåtspapper, och bakade mitt i ugnen i ca 45 minuter i 150 grader. Samtidigt gjorde jag en marängbotten som jag ska lägga ihop till en tårta. Mer om det vid ett senare tillfälle.
Vitorna vispas tillsammans med ättiksspriten till ett hårt och fast skum. När det har bildats små toppar i marängen är det dags att tillsätta sockret lite i taget. Vispa till ett fast och glansigt skum. 


Maränger

5 äggvitor
2,5 dl strösocker
0,5 krm ättiksprit















Follow on Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar