söndag 1 juni 2014

Sommarfika med hallonkaka


Idag är det första officiella sommardagen och vädret har visat sig från sin allra bästa sida. Det har vi firat med häng i trädgården, poolbad hos grannen, korvgrillning och eftermiddagsfika i trädgården. Jag bakade en härlig hallonkaka (som jag tyvärr på snudd råkade bränna) som jag serverade med lite lättvispad grädde och färska hallon. Kakan ska vara lite kladdig i mitten så passa den noga i ugnen.






Hallonkaka

75 gram smör + lite till att smöra formen med
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3-4 dl hallon, färska eller frusna
lite pärlsocker


Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret och pensla en form med lösavtagbara kanter.
Vispa socker, vaniljsocker och ägg poröst och luftigt.
Rör försiktigt ner mjölet och bakpulvret som du först har blandat i en liten skål.
Vispa ner smöret.
Häll smeten i formen och fördela hallonen ovanpå. Strö över lite pärlsocker.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar