måndag 30 juni 2014

Mintkladdkaka med daim





Mintkladdkaka med daim


3 ägg
3 dl strösocker
1 msk ljus sirap
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g mörk choklad med mintsmak
100 g smör
1,5 dl vetemjöl
3 st dubbeldaim


Smörj en form med avtagbara kanter. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda i sirap, kakao, vaniljsocker och salt. Smält smöret i en liten kastrull på spisen. Dela chokladen i små bitar och blanda ner i kastrullen när smöret har smält. Låt chokladen smälta och blanda väl. Rör ner smöret i smeten och rör försiktigt ner mjölet. Blanda väl så att det inte finns några klumpar. Hacka daimen i lite mindre bitar och blanda ner dem i smeten. Fördela jämt i formen.
Grädda kakan näst längst ner i ugnen på 175°C i 20 minuter. Låt svalna och servera den sen med lättvispad grädde.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar