onsdag 15 maj 2013

Små söta semlor fyllda med chocolate spread





Vem säger att man bara kan äta semlor på fettisdagen? Det finns 364 dagar till om året som är som gjorda för en liten semla, eller 363 för julafton går nog bort, tror jag. Det blir många varianter om man, som jag, inte är så glad för mandelmassan. I de här har jag lagt en klick chocolate spread och sedan spritsat en ring av grädde runt. Det här receptet har jag använt till bullarna men då skippat att fylla dem med choklad.


Chocolate spread
1 burk kondenserad mjölk
1 tsk vaniljsocker
500 g Nutella
100 g smör
1 krm salt

Skär smöret i små kuber. Blanda alla ingredienser i en kastrull eller rostfri skål och ställ sedan ner den i ett vattenbad. Vattnet ska inte nå upp till bottnen. Smält under omrörning och fortsätt värma smeten tills den tjocknar något och är smidig. Den ska ha lagom konsistens till att breda ut på en bit bröd eller ett kex. Tänk på att det stelnar något när det har svalnat. Häll upp massan på en väl rengjord burk och förvara den i kylskåpet när den har svalnat.




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar