Måndag och fastedag.
Måndagar
brukar vanligtvis innebära arbete och därmed en enkel fastedag, men i
natt vaknade lilleman med feber och en hemsk hosta så det blev VAB för
mig idag. Jag har tydligen betydligt enklare att hålla mig ifrån god
mat, bakning och det där lilla extra som gör vardagen till fest när jag
befinner på jobbet än när jag har tvångsarrest hemma och är lagom
uttråkad. Tack vare den här kanongoda kycklingsoppan med äpple och curry
har det gått riktigt bra idag. Den innehåller shiratakinudlar, inköpta
under min Dukantid på www.bodystore.com,
och är nudlar gjorda av jamsrot som innehåller minimalt med kalorier (5
kcal/100g). Perfekt bukfyllnad, med andra ord;) Dagens misstag, inser
jag nu när jag läser om dem, är att de inte är frysbara. Vad härligt att
jag har fyra portioner nudelsoppa i frysen nu då. Gör inte som jag,
lägg istället i nudlarna innan servering och låt bli att frysa in dem...
Kyckling- och nudelsoppa med äpple och curry, 5 portioner à 237 kcal
75 g rödlök
150 g syrligt äpple
10 g hackad vitlök
1 tsk olivolja
1 msk curry
275 g färdiggrillad kyckling utan skinn
1 burk finkrossade tomater (400 g)
1 burk körsbärstomater (400 g)
svartpeppar
1 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 dl lätt crème fraiche
1,5 dl lättmjölk
1 krm strösocker
0,5 tsk salt
0,5 dl hackad persilja
2 pkt Shiratakinudlar
Skala och finhacka lök, äpple och vitlök. Stek det mjukt tillsammans med olja och curry. Lägg i resten av ingredienserna förutom persilja och nudlar. Koka soppan några minuter. Tillred nudlarna enligt instruktioner på förpackningen. Lägg ner persilja och nudlar precis innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar