onsdag 3 april 2013

En liten smak av Italien på mitt vis









Vad kan vara godare än en riktigt god pesto på soltorkade tomater? Den här är gjord efter måttot "man tager vad man haver" och det är för det mesta så jag lagar mat. Testar, smakar, doftar. Men mest smakar. Så klart. Några pinjenötter hade jag inte hemma men väl lite skalad mandel.


Pesto på soltorkade tomater:

En påse eller burk soltorkade tomater
en kruka basilika eller som idag, fryst basilika
ett par vitlöksklyftor
hackad färsk chili efter tycke och smak
en dl skållad och skalad mandel
50 g parmesan eller annan smakrik, lagrad ost
olivolja av god kvalitet


Blanda alla ingredienser i en mixer men börja med en dl olivolja, häll sedan i så mycket att du är nöjd med konsistensen. Förvara i en burk med lock och häll över olivolja så att det täcker peston. Serveras som tillbehör eller i en sås till pasta eller liknande.

1 kommentar: