söndag 26 januari 2014

Chokladcupcakes


Här kommer ett recept på smarriga chokladcupcakes med chokladfrosting. Av samma recept går det att göra kladdkaksmuffins men jag väljer att baka dem lite längre för att få dem mer åt browniehållet. Frostingen innehåller Philadelphia Marabou som ger den en mild smak av choklad.





Chokladcupcakes

2 ägg
3 dl ljust muscovadosocker
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smör
1,5 dl vetemjöl
 
Vispa ägg och muscovadosocker ljust och pösigt.
Blanda ner kakao, vaniljsocker och salt.
Smält smöret och rör ner det i smeten.
Rör ner mjölet och blanda väl.
Skeda upp smeten i 12 muffinsformar.
Grädda dem mitt i ugnen i 15 minuter.
Låt svalna innan frostingen spritsas på.

 
 Chokladfrosting

100 g rumsvarmt smör
2,5 dl florsocker
150 g Philadelphia Marabou
  0,5 krm vaniljpulver

Vispa smör, florsocker och vaniljpulver i 7-8 min.
Krämen får en mindre smak av smör om den vispas ordentligt.
Vänd ner färskosten och blanda väl. Frostingen blir för lös om den vispas för länge, för att göra den lagom fast igen kan du låta den vila i kylen en stund.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar