onsdag 15 januari 2014

Tapenadegryta med vitt vin och kastanjechampinjoner.




Vad är godare än en riktigt god gryta? Den här grytan är smaksatt med tapenade och vitt vin och är supergod. En gryta att längta efter.


Tapenadegryta

2 gula lökar
1 kg grytbitar av skinka
ca 3 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 dl vitt vin
 2-3 morötter
ett par nävar kastanjechampinjoner
3-4 dl matlagningsgrädde
 1 burk (140 g) tapenade
3-4 vitlöksklyftor
kinesisk soja
balsamvinäger
salt, peppar


Skala och hacka löken. Bryn lök och kött i en stekpanna. Lägg över köttet och löken i en gryta och häll på vatten, buljongtärningar och vin. Koka upp. Skala och skiva morötterna och lägg i grytan. Låt koka tills köttet är mört och faller isär. Borsta svampen och skär den i kvartar, lägg i svampen när tio minuter av koktiden kvarstår. Tillsätt även grädde, tapenade och pressade vitlöksklyftor. Smaka av med soja, balsamvinäger, salt och peppar. Servera med pasta eller ris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar