onsdag 7 maj 2014

Klassisk kladdkaka med grädde och jordgubbar.





Det här receptet har hängt med i många år, det är den kladdkaka som jag återvänder till gång på gång, till vardag som till fest. En klassisk kladdkaka som är lätt att baka och som inte går att misslyckas med.



Klassisk kladdkaka


2 ägg 
3 dl socker
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smör (ta några gram extra till formen)
1,5 dl vetemjöl

Smält smöret i en liten kastrull på spisen. Smörj en form med avtagbara kanter med lite av det smälta smöret. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda ner kakao, vaniljsocker och salt. Vispa försiktigt ner smöret men akta så att det inte skvätter. Blanda till sist ner mjölet utan att röra för mycket men tillräckligt för att det inte ska finnas några klumpar kvar. Häll ner smeten i formen och grädda kakan näst längst ner i ugnen på 175°C i ca 15-20 minuter. Ta ut kakan innan den hunnit stela för mycket.
Servera med lättvispad grädde och jordgubbar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar