torsdag 8 maj 2014

Mustig köttgryta


Torsdag är perfekt för en grytmiddag. Gör en stor sats och frys in det som blir över i lagom stora lunchlådor. Koka ris till när det är dags att ta upp en portion från frysen.
Den här grytan är god och mustig med mycket smak. Tillaga den gärna dagen innan du ska servera den för grytor brukar bli godare och mustigare av att stå till sig lite.





Mustig köttgryta

700 g nötgrytbitar
2 lökar
2-3 morötter
1 bit rotselleri
1 stort lagerblad
1 burk körsbärstomater
1 burk finkrossade tomater
2 köttbuljongstärningar
3-4 klyftor vitlök
Worshestershiresås
kinesisk soja
en skvätt vitt vin
salt och peppar


 Skala och finhacka löken och vitlöken. Stek löken mjuk och lite glansig i en stekgryta tillsammans med vitlöken. Bryn köttet i samma gryta. Skär bort ytterdelen av rotsellerin och skär den i små bitar. Häll i tomaterna, lagerblad, rotselleri, buljongtärningarna, Worshestershiresås, soja och vitt vin. Salta och peppra. Koka upp och låt småkoka tills köttet blir mört och fint. Skala och slanta morötterna och lägg ner dem i grytan när ca 20-30 minuter av koktiden kvarstår. Smaka av med mer salt och peppar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar