torsdag 7 november 2013

Sockerkaka med äpplen




Ingen höst utan äpplen. Min mamma kom ju som förut nämnt med en hel kasse äpplen till mig att baka något roligt av. Det har blivit diverse kakor, tårtor och äppelkräm. Här kommer ett recept på en saftig sockerkaka med äpplen.


Sockerkaka med äpplen

50 g smör
1 dl standardmjölk
2 stora ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
ca 1 äpple

Sätt på ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en sockerkaksform. Skala äpplet och tag bort kärnhuset. Dela det i klyftor. Smält smöret och häll i mjölken. Låt mjölken bli varm. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smörblandningen och blanda väl. Blanda mjöl och bakpulver i en skål eller liknande. Rör försiktigt ner mjölet i smeten. Se till så att det är väl blandat men rör inte mer än nödvändigt. Häll smeten i formen och lägg äppelklyftorna försiktigt ovanpå smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter. Tag ut ur ugnen och låt kakan svalna innan du stjälper upp den på ett fat.
 

Follow on Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar