Vad är godare än en riktigt god gryta? Den här grytan är smaksatt med tapenade och vitt vin och är supergod. En gryta att längta efter.
Tapenadegryta
2 gula lökar
1 kg grytbitar av skinka
ca 3 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 dl vitt vin
2-3 morötter
ett par nävar kastanjechampinjoner
3-4 dl matlagningsgrädde
1 burk (140 g) tapenade
3-4 vitlöksklyftor
kinesisk soja
balsamvinäger
salt, peppar
Skala och hacka löken. Bryn lök och kött i en stekpanna. Lägg över köttet och löken i en gryta och häll på vatten, buljongtärningar och vin. Koka upp. Skala och skiva morötterna och lägg i grytan. Låt koka tills köttet är mört och faller isär. Borsta svampen och skär den i kvartar, lägg i svampen när tio minuter av koktiden kvarstår. Tillsätt även grädde, tapenade och pressade vitlöksklyftor. Smaka av med soja, balsamvinäger, salt och peppar. Servera med pasta eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar