Semifreddo betyder halvfrusen på italienska och innehåller vanligtvis vispad grädde och ägg som fryses och ätes som glass. Den går utmärkt att göra utan glassmaskin. I det här receptet har jag hoppat över äggen och gjort en latmaskvariant som är minst lika god. Om inte godare. Testa också att blanda ner några nävar grovt krossade maränger samtidigt som Nutellan blandas i.
Nutellasemifreddo
4 dl vispgrädde
1 burk Marshmallow fluff
några matskedar Nutella
Vispa grädden hårt i en skål. Blanda slarvigt ner marshmallow-fluffen.
Sätt in Nutellaburken i microvågsugnen i några sekunder. Var noga så att all skyddsfolie är borttagen från burken först. Rör försiktigt ner några matskedar Nutella i gräddblandningen.
Lägg över smeten i en frysburk och ställ in i frysen tills den är genomfrusen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar