fredag 22 november 2013

Helg, Månadens sötsak och Ballerinabollar






Gräsänka, chokladsugen (som alltid) och ledig kväll. Då passar det utmärkt att slänga ihop en chokladbollssmet och rulla några bollar som bidrag till Månadens sötsak hos Söta saker. Det här är en variant på barndomens chokladbollsklassiker men med Ballerinakex och Philadelphia Marabou i smeten. Ännu godare än vanliga chokladbollar. Den här månadens tema är "Helg" och vad passar bättre än att samla barnen i köket och rulla bollar till kvällens fredagsmys?


Ballerinabollar
1 paket Ballerina choklad
1 paket Philadelphia Marabou
75 g smör
0,75 dl strösocker
1 msk kakao
2 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
2 msk kaffe eller vatten för en mer barnvänlig smak

Krossa kexen i en mortel eller lägg dem i en påse och banka sönder kexen med en kavel. Blanda smulorna, de behöver inte vara jättefinfördelade, med resten av ingredienserna och blanda väl. Lättast görs det för hand. Rulla lagom stora bollar av smeten och rulla dem i kakao, krossade kexsmulor, kokosflingor, pärlsocker eller strössel. Förvara dem svalt.


Follow on Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar