måndag 11 november 2013

Mer kladdkaka. En kladdig en med Philadelphia Marabou.




Ännu en kladdkaka, den här gången med Philadelphia Marabou som jag klickade ut i smeten strax innan gräddning. Resultatet blev en len och kladdig kladdkaka.


Kladdkaka med Philadephia Marabou
125 g smör
3 ägg
2 dl farinsocker
1 dl strösocker
0,75 dl kakao
1 krm salt
0,5 msk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
0,5-1 pkt Philadelphia Marabou. 

Sätt ugnen på 175°C. Smörj en form med avtagbara kanter. Smält smöret och vispa ägg och socker poröst. Rör ner kakao, salt och vaniljsocker, se till så att det inte finns några klumpar. Vispa ner smöret i smeten. Rör ner vetemjölet och blanda ordentligt, men inte för mycket. Häll smeten i formen och klicka ut Philadelphian i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Den ska fortfarande vara lite kladdig när den tas ur ugnen. Låt svalna innan du tar den ur formen. Servera med vispad grädde.



Follow on Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar