Kladdkaksmuffins med hallon och lakrits
2 ägg
2 dl socker
1 dl rörsocker
2 msk ljus sirap
60 g hallon, frysta eller färska
0,5 tsk vaniljpulver
1 krm salt
3 msk lakritspulver
2 dl vetemjöl
150 g smör
100 g mörk choklad, 70%
Smält smör och choklad. Vispa ägg och socker + rörsocker vitt och poröst. Rör ner sirap, hallon, vaniljpulver, salt och lakritspulver och vispa lätt, det gör ingenting om hallonen går sönder för det blir nästan godare då. Blanda i mjölet men vispa inte. Tillsätt till sist chokladblandningen och vispa lätt. Fyll muffinsformar med smeten och grädda mitt i ugnen i ca 20 min, 175 grader. Låt svalna innan du spritsar över frostingen.
Apelsinfrosting
250 g Philadelphia
2,5 dl vispgrädde
0,5 tsk vaniljpulver
2,5-3 dl florsocker
1 knivsudd bakpulver
apelsinessens
Vispa grädden tillsammans med lite bakpulver hårt. Bakpulvret gör att du kan vispa grädden längre utan att det blir smör. Blanda Philadelphian, vaniljpulvret, essens efter behag och florsocker. Vispa lätt ihop grädden med ostblandningen. Vispa bara lätt annars blir den lös och svårspritsad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar