lördag 14 september 2013

Chopped beef
Jag är i kötthimlen! Det här blev om möjligt ännu godare än pulled pork, undrar om det inte har blivit konkurrens om förstaplatsen över mina favoriträtter. Om inte smaken är nog för att övertala er om att testa det borde ni bli övertygade när ni inser hur lite jobb det är att tillaga maträtten. Det enda du behöver göra är att vända köttbiten då och då, annars sköter den sig själv med minimal ansträngning från dig.


En stor bit högrev med insprängt fett, ca 1,2 kg
Några matskedar god BBQ-sås

RUB
1,5 msk gult senapsfrö
2 msk paprikapulver
2 msk svartpepparkorn
2 msk salt
1 msk spiskummin
1 msk koriander
2 msk vitlökspulver

Mal senapsfrö och svartpepparkorn i en kryddkvarn eller krossa dem för hand i en mortel. Blanda med övriga kryddor. Klappa in köttet med kryddblandningen, det ska vara ett ordentligt lager men det kommer bli kryddor över till nästa gång. Låt det vila i kylskåpet över natten.
Tag ut köttet ur kylskåpet en stund innan du sätter på ugnen så att köttet inte är så kallt när du sätter in det i ugnen. Sätt på ugnen på 100 grader och sätt in köttet i en lergryta eller gjutjärnsgryta med lock som klarar att vara i ugnen. Låt köttet vara i ugnen i 5-6 h tills köttet faller isär när du tar i det. Vänd det med jämna mellanrum och ös vätska över det. Stäng av ugnen och låt köttet vila en stund innan du tar ut det och delar det med två gafflar i små trådiga bitar. Häll över lite grann av vätskan som bildats för att göra köttet ordentligt saftigt. Blanda i ett par, tre matskedar barbequesås.


Follow on Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar