lördag 28 september 2013

5:2, strandpromenad och en härligt röd rödbetssoppa









Jag har ju helt glömt bort att dela med mig av torsdagens 5:2-recept, en härligt röd rödbetssoppa. Dagen bjöd på ett strålande höstväder och jag passade på att ta runda till stranden för att rasta hund och barn innan jag åkte hem igen och kokade soppa. En portion soppa innehåller 163 kcal.


Rödbetssoppa, 5 port

100 g rödlök
1 tsk rapsolja
10 g vitlök
350 g potatis
350 g rödbetor
1 tärning grönsaksbuljong
150 g syrligt äpple
75 g färsk bladspenat
75 crème fraiche
1 msk äppelcidervinäger
salt, peppar, torkad timjan
ca 5 dl vatten

Skala och hacka rödlök och vitlök och stekt hacket i oljan tills löken har blivit mjuk och glansig. Skala potatis och rödbetor och dela dem i mindre bitar. Lägg dem sedan i en gryta tillsammans med löken. Slå på vattnet och buljongtärningen och koka det i 20 minuter. Skala under tiden äpplet och dela det i små bitar. Tillsätt äpple och spenat och koka i ytterligare 20 minuter eller tills rödbetorna har blivit mjuka. Tag soppan från värmen och mixa den slät med en stavmixer. Tillsätt vinäger och crème fraiche och smaka av med salt, peppar och timjan.


Follow on Bloglovin

2 kommentarer:

  1. Den här soppan åt vi till middag idag. Den var jättegod och till och med sonen sa att den inte var så dum. Jag hade sparat ner receptet, så jag såg först nu hur många kalorier det var i den. Hade jag sett det tidigare hade jag unnat mig lite mer, eller bröd till, eftersom jag har en 2-dag och inte ville riskera för många kalorier...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att den gick hem hos hela familjen. Jag gillar soppor på fastedagarna för de är lätta att kombinera utan för många kalorier vilket gör att det finns utrymme för ett mål till.

      Radera