Idag är det grönsaksdag, tjoho, och det blir köttfärssås till middag. De övriga i familjen äter den med spagetti medan jag har shiratakinudlar till. Det är kolhydratfattiga nudlar gjorda av konjacrot som är neutrala i smaken vilket gör dem perfekta att äta för den som vill dra ner på kolhydrater.
Grönsakerna till köttfärssåsen rostade jag i ugnen i går eftermiddag för att ge såsen en mustigare smak.
Dukansk köttfärssås
Grönsaker:
2 paket babyplommontomater med mycket smak
2 rödlökar
2 röda paprikor
1 bit purjolök
Skala och klyfta rödlöken, skölj de andra grönsakerna noga. Dela tomaterna i halvor och paprikor och purjolök i lagom stora bitar. Lägg dem en och en på en plåt med bakplåtspapper. Rosta dem i ugnen på 125 grader i ca 1-1,5 h, passa så de inte bränns.
Sås:
Grönsakerna
500 g nötfärs, 5% fett
2 msk tomatpuré
1 msk soja, gärna saltreducerad
2 oxbuljongtärningar
2 klyftor pressad vitlök
2 krm curry
svartpeppar, cayennepeppar efter smak
vatten
Mixa grönsakerna i en mixer eller med stav. Häll dem i en gryta och sätt på värmen. Tillsätt köttet och fördela det i småbitar. Tillsätt resten av ingredienserna och fyll upp med vatten till lagom tjocklek på såsen. Koka såsen en stund på spisen för att få mer smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar