Den här goda pizzan gjorde jag i veckan. Smarrigt värre. Receptet till bottnen har jag fått från Taraneh Yousefi från Vi Dukanare på Facebook. Pizzan går bra att äta i fas 2 under grönsaksdagarna.
Dukansk pizza
Botten:
3 ägg
125 g lättkvarg
6 msk havrekli
3 msk Maizena
1 msk vetekli
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
Tomatsås:
ca 150 g passerade tomater
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 msk balsamvinäger
basilika, ganska mycket
persilja
en nypa salt
svartpeppar
Blanda alla ingredienser och smaka av med örter och kryddor.
Bred ut tomatsåsen på bottnen och lägg på valfria grönsaker från 100-listan samt strimlad rökt kalkonskinka. Grädda i ugnen på 200°C ca 20 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar